وبلاگ

قبل از دیوار چینی به چه نکاتی باید دقت کرد؟

قبل از دیوار چینی در لیون دکور

قبل از دیوار چینی به چه نکاتی باید دقت کرد؟

   دیوارچینی شاید برای بسیاری از افراد اجرای ساده‌ای داشته باشد اما در صورتی که در اجرای آن دقت لازم انجام نگیرد، هزینه‌های ساخت را برای مجری افزایش می‌دهد. به عنوان مثال اگر در یک ساختمان دیوار خارجی شاقول نبوده (به میزانی که پایداری دیوار به خطر نیفتد) حتی به فرض اینکه در مقابل بار وزن خود و زلزله مقاوم باشد، به این دلیل که میزان گچ‌کاری داخل و ملات‌ریزی دیوار نما را افزایش می‌دهد، کار را برای مراحل بعدی سخت‌تر کرده و موجب افزایش هزینه‌ها می‌شود. عملیات دیوار چینی شامل انتخاب نوع مصالح، ملات مصرفی و روش اجرای کار باید بر اساس مشخصات‌، نقشه‌های اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.

زمان مناسب برای دیوار چینی

بهترین زمان برای اجرای دیوار چینی بعد از ستون گذاری و پس از پایان عملیات بتن‌ریزی سقف‌ها می‌باشد. بهتر است حداقل بتن سقف مقاومت ۷ روزه خود را کسب کرده باشد و سپس دیوارچینی انجام شود.آجرکاری در درجه حرارت کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد مجاز نیست، ‌در شرایط آب و هوایی سرد، دیوارهای تازه چیده شده باید با پوشاندن و گرم کردن محافظت شوند و در صورت لزوم با نظر مهندس ناظر از ضد یخ استفاده شود.

استاندارد دیوار چینی و مصالح آن

به طور کلی دیوار کشی با استفاده از مصالح ساختمانی قدیمی، مانند بلوک سفالی، بلوک سیمانی، آجر و یا مصالح ساختمانی نوین مانند کناف و هبلکس و دیوار سه بعدی اجرا می‌شود. امروزه دیوار چینی با مصالح ساختمانی نوین، بسیار رواج پیدا کرده است چرا که سرعت اجرای تیغه چینی و دیوار کشی بسیار زیاد می‌شود. اما به تبع ممکن است در پروژه های کوچک قیمت تمام شده را افزایش دهد. حال امروزه در ایران برای ساخت دیوار داخلی ساختمان طبق اصول دیوار کشی، معمولاً از بلوک سفالی ۱۰ سانتیمتری استفاده می‌شود.

در برخی از موارد تیغه چینی نیز از بلوک سیمانی ۱۵ سانتیمتری استفاده می‌شود. برای ساخت تیغه چینی دیوار بیرونی ساختمان نیز معمولاً از تیغه سفال ۱۵ سانتیمتری و یا بلوک سیمانی ۲۰ سانتیمتری استفاده می‌شود. در صورتیکه از تیغه سفال ۷ سانتیمتری برای دیوارکشی یا همان دیوار چینی استفاده شود لازم است که یک لایه پلاستر سیمانی روی آن اجرا شود زیرا تیغه سفال ۷ سانتی از مقاومت کمتری برخوردار است. قابل ذکر است که استفاده از آجر امروزه منسوخ شده است چراکه قیمت آجر در ایران بسیار بالا رفته است.

دیوارچینی

نکاتی که قبل و حین دیوارچینی باید رعایت شود؟

۱- قبل از شروع عملیات باید گیاهان و خاک‌های نباتی از محل کار برداشته شود و محل دیوار چینی از وجود هر نوع گیاه و ریشه‌های عمقی پاک سازی شود. به منظور عدم رویش گیاهان در پی دیوارچینی، پی دیوار را با خاک آهک پوشش دهید.

۲- ‌با توجه به شرایط آب و هوایی و دستورات العملها، قبل از اجرای تیغه چینی، آجرها بایستی به مدت ۶۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس بلافاصله به کار برده شوند‌. ریختن آب بر روی آجر مجاز نیست. اینکار سبب می شود تا چسبندگی ملات به آجر خوبی صورت گیرد.

۳- باید دقت داشت که بندهای افقی و بندهای قائم اجرا شود. ضخامت بند بین آجرها نباید کمتر از۱۰ میلیمتر و یا بیشتر از ۱۲ میلیمتر باشد.

۴- بندها در قسمت افق یا قائم باید ریسمان باشند یعنی در طول اجرای یک بند نباید کمانی باشد. اگر از آجر یا هر چیز پر کننده‌ایی برای کامل کردن یک رج استفاده می شود، نباید در وسط همان رج‌ها  این آجر یا پرکننده بکار گرفته شود. باید دقت کرد این آجرها یا پر کننده‌ها تنها در انتهای رج‌ها بکار رود. مثلا اگر در یک دیوار سفالی از آجر در وسط رج استفاده شود این امر غلط اجرایی است. باید این آجر‌ی که بصورت عمودی کار گذاشته می‌شود در انتهای رج باشد.

۵- تیغه چینی باید کاملاً قائم و شاقولی بوده و امتداد رج‌ها کاملاً افقی باشد و بندهای قائم یک رج در میان دقیقاً در مقابل هم قرار گرفته و شاقولی باشند.

۶- گونیا بودن تیغه چینی اتاق‌ها، آشپزخانه و سرویس‌ها بسیار مهم است. چون درصورت بی دقتی در تیغه چینی، کاشیکاری دیوار دچار مشکل خواهد شد و در نتیجه زیبایی این فضاها (مخصوصاً کف سرویس‌هایبهداشتی) از نظر گونیایی از بین می‌رود. همچنین سر لوله‌های سرد و گرم سرویس‌ها بر اثر ناگونیایی در هنگام کاشی کاری امکان داخل ماندن در کار خواهند داشت که بعد‌ها که شیرآلات رو نصب می‌کنند‌، با توجه به عدم دقت در نصب باعث نشت آب به پشت کاشی می‌شود و این امر یکی از دلایل تبله کردن گچ دیوار پشت کاشی یا سقف طبقه پایین می‌شود.

۷- دیوار‌ها حتماً از کنارها توسط میلگرد در فواصل ۵۰ سانتی به ستون‌ها مهار شوند. درساخت دیوار باربر باید ازیک نوع آجر استفاده شود و در محل اتصال دیوارها به ستون‌ها شاخک مناسب نصب شده باشد.

۸- زنجاب کردن مصالح رعایت شود و در انتهای کار دوغاب سیمانی (‌آب نسبت به سیمان بیشتر باشد) بر روی دیوار وقتی که دو رج مانده تمام شود ریخته شود.

۹- در قسمت انتهایی زیر سقف دیوار حتماً مهار شود‌، که روش اجرای وال پست بهترین حالت در مهار دیوار است. در صورتی که طول دیوار زیاد باشد وال‌پست‌های مناسب برای آن در نظر گفته شده باشد و در اطراف پنجره‌ها وال‌پست مناسب اجرا گردد.

۱۰- دیوارهای خارجی باید طوری اجرا شوند که ضوابط مبحث نوزدهم (صرفه جویی در مصرف انرژی) به طور کامل رعایت شود.

۱۱- عایق کاری با ایزوگام یا قیر و گونی روی کرسی چینی ها و پای تمام دیوارهایی که با زمین اتصال دارند کاملا ضروری می باشد.

۱۲- تمام جان پناه ها علاوه بر میلگرد طولی با میلگرد عرضی به عنوان کلاف، مستحکم شوند.

۱۳- کلیه دیوارهای پیرامون (باربر وغیر باربر )باید ۳۵ سانتیمتر باشد.

۱۴- آب پاشی بر روی آجرها یا در اصطلاح غرقاب نمودن آنها قبل از دیوارچینی موجب استحکام بیشتر دیوار میگردد . آجرهایی که سیراب شده باشند آب ملات ماسه سیمان را جذب نکرده و موجب افت کیفیت آن نمیشود.

۱۵- در دیوارهای باربر حداقل سه تا میلگرد آجدار به قطر ۱۰میلیمتر که هرکدام به ترتیب درفواصل و ارتفاع دیوار به صورت سرتاسری درطول دیوار دربندهای افقی تا محل کلافهای قائم امتداد داده شده ودر داخل آنها مهار گردد.

۱۶- دیوار حتما باید به کمک سنجاقک هایی به ستون متصل گردد.

۱۷- دیوارها باید حداقل به مدت سه روز مرطوب نگه داشته شود.

زنجاب کردن آجر چیست؟

هنگامی که آجر از کوره بیرون می‌آید؛ خشک است؛ و آب ملات را می‌کشد و ملات را دچار مشکل می‌کند، به همین دلیل آجر را به مدت نیم تا یک ساعت داخل بشکه‌های آب می‌اندازند تا سیراب شود و به ملات آسیب نرساند، که به این عمل زنجاب کردن، می‌گویند؛ بنابراین زنجاب کردن را نباید با آبساب کردن اشتباه گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پنج + 3 =